Serverele private si beneficiile lor

Stiu ca nu va obisnuiesc cu articole pe nisa Internet, IT, insa m-am gandit ca ar fi necesar ca o cat mai mare masa de oameni sa inteleaga pentru totdeauna ce inseamna un server privat.

Serverele private vps pot fi folosite in zeci de scopuri diferite, de la ilegalitati pana la obtinerea de privilegii si de la arhivare pana la stocare de documente. In articolul de astazi, insa, voi explica putin una dintre utilizarile de baza a serverelor vps, una care este si legala si extrem de folositoare.

Este vorba despre stocarea, arhivarea si pastrarea in siguranta a fisierelor de orice tip pentru a nu ocupa spatiu in computerul propriu. Numindu-se server privat, acesta poate fi accesat de un numar limitat de ip-uri declarate, totul fiind gandit astfel incat sa beneficiezi de siguranta maxima.

Alte scopuri in care pot fi folosite aceste servere private ar mai fi: utilizarea lor pentru jocurile online, pentru baza de date ale unei companii sau pentru spatiul de arhivare al unui site. Acum ca am explicat pe scurt ceea ce inseamna un server privat, haideti sa aruncam un ochi si peste listele de preturi oferite de cei de la MxHost:

Pentru cei care îşi doresc un server privat de mici dimensiuni, există următoarea ofertă, la preţul de 7,95 euro, care pune la dispoziţie memorie garantată de 512 MB, cu spaţiu de stocare de 40 GB şi un trafic lunar de 500 GB. La acest tip de server, beneficiaţi de activare instantă şi de un IP pentru accesare; însă, nu aveţi parte de management inclus.

Dacă ridicăm puţin ştafeta preţului pe care suntem dispuşi să îl plătim lunar, să spunem, până la suma de 24,95 euro, primim memorie garantată de 2048 MB, cu spaţiu de stocare de 120 GB şi un trafic lunar de 1500 GB. Ceea ce face mai scump acest pachet este numărul de IP-uri disponibile, două mai exact.

Dacă deţinem, să spunem, o companie multi-naţională, ne putem permite să plătim suma de 60 euro lunar, în schimbul căreia primim o memorie garantată de 6144 MB, cu un spaţiu de stocare de 200 GB şi de trafic lunar de până la 3000 GB. Unul dintre avantajele acestui pachet este numărul de IP-uri oferite, zece mai exact, care permit administrarea serverelor din mai multe sedii ale firmei în acelaşi timp.

Eu unul folosesc un serve privat pentru stocarea fisierelor importante, la un pret de 6 euro pe luna. Daca doriti sa aveti siguranta ca documentele dvs. nu vor disparea, va recomand sa inchiriati un astfel de serviciu!

1 comentarii:

Lilee spunea...

Chiar mă întreba un prieten zilele astea dacă cunosc vre-o firmă competentă de unde să achiziţioneze un VPS :)).

Acum am ce să-i zic :D

Trimiteți un comentariu